/ home  

Terug

verkleinen vergroten

ErvaringsverhaalNaam: Koen
Leeftijd: 21
School: Universiteit van Amsterdam
Schooltype: WO
Studie: Politicologie

Koen: politicologie
Ik ben Koen, 21 jaar oud. Vanaf de basisschool wist ik al wat ik wilde worden: timmerman. Daar is met de loop van de tijd verandering in gekomen. Toen ik eenmaal een spelcomputer had, wilde ik spelletjes-tester worden. Toen ik op het VWO zat wilde ik filosoof worden en na mijn VWO wist ik niet wat ik uit alle mogelijkheden nog zelf wilde.

Vandaar dat ik me ben gaan oriënteren in een brede bachelor aan het ‘University College’ in Utrecht. Dit is een onderdeel van de grote Universiteit Utrecht, maar veel kleiner opgezet: 600 studenten, groepen van maximaal 25 studenten en veel college volgen. Daarnaast leef en studeer je op één campus, met een hekje eromheen.

Nu studeer ik politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. De twijfel die ik in het begin had is altijd blijven bestaan. Elke keer als ik een nieuw college binnenloop weet ik niet of het is wat ik zoek. Alles op de universiteit is interessant en de buitenwereld is soms nog interessanter.
Ik ben na een half jaar ‘University College’ dan ook gestopt om het leven buiten het hek te ontdekken. In de tussentijd had ik me aangemeld bij de studie ‘Cognitieve Kunstmatige Intelligentie’ aan de Universiteit Utrecht. Deze studie was net zo breed, maar gaf me veel meer vrijheden. De kwaliteit van het onderwijs was daardoor wel bedroevend laag. Ook met deze studie ben ik weer gestopt om me een jaar lang in te zetten voor de kwaliteit van het onderwijs, in het bestuur van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb).

Mijn uiteindelijke studiekeuze is bepaald door mijn interesse en door de noodzaak om te kiezen. Ik wilde namelijk ook niet mijn tijd verspillen aan de kassa in de Albert Heijn. Binnen breed onderwijs leer je weinig, met een specialisatie heb je het risico om een foute keuze te maken.

Toch wil ik iedereen aanraden om een duidelijke studiekeuze te maken. Ga er dan ook voor en als het niks is, kies dan iets anders, dat mag en is mogelijk! Zo ontwijk je toch het massa-onderwijs en de onsamenhangendheid van breed onderwijs. Bediscussieer dit altijd met een studie-adviseur voordat je begint. Zo iemand weet of het aangeboden onderwijs bij je past en heeft altijd tijd voor je.

Meer ervaringen:
Ervaringen van Niels
Ervaringen van Sjoerd
Ervaringen van Tugba
Ervaringen van Angela

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk