/ home  

Terug

verkleinen vergroten

ErvaringsverhaalNaam: Johan
Schooltype: WO
Studie: Frans

Vraag 1 door Marlies:
Hou je van wijn en stokbrood?

Enorm! Maar het moet wel stokbrood zijn van bij zo’n echt Frans bakkertje die al om 5 uur ’s morgens open gaat. En qua wijn hou ik eigenlijk meer van Spaanse...


Vraag 2 door Willibrord:
Heb je een talenknobbel?

Dat zeggen mensen wel, maar ik denk dat het belangrijkste is dat je talen leuk vindt. Ik spreek naast mijn moedertaal Nederlands vloeiend Frans en Engels, aardig Duits en een beetje Spaans, Italiaans en Roemeens.


Vraag 3 door Evert:
Waarom studeer je Frans?

Eerst studeerde ik iets anders, maar toen bedacht ik me dat je je moet ontplooien als je jong bent en je interesses volgen. Frans studeren is geen goed idee als je later een topcarrière wilt, maar wel een goed idee als je je algemene ontwikkeling op een hoog peil wilt brengen, en een taal vloeiend wil leren spreken. Wat ik ook erg leuk vind is het bestuderen van literatuur (ik ben een grote leesfan)


Vraag 4 door Roel:
Wat wil je ermee worden, wat kun je ermee worden?

Met een studie aan de universiteit kan je heel veel verschillende dingen worden. Voor veel beroepen is het belangrijk dat je een academisch denkniveau hebt (hoewel het voor een goedverdienende baan handiger is als je rechten of bedrijfskunde gaat studeren). De meeste mensen die Frans studeren worden leraar (in Nederland of in het buitenland). Maar er zijn ook mensen die onderzoek gaan doen en bij de universiteit gaan werken. Als je je specialiseert kan je ook vertaler worden (erg leuk!). Verder zijn er mensen die bij een uitgeverij gaan werken of bij een groot bedrijf contacten met buitenlandse klanten onderhouden. Maar zoals ik al zei: er zijn veel mensen die later niks meer met hun studie doen, voor hen is het genoeg om dat denkniveau aan te leren.


Vraag 5 door Harry:
Ga je ook elk jaar naar Frankrijk op vakantie?

Nee dat niet, want er zijn nog zoveel andere leuke plekken op de wereld! Maar ik heb wel een half jaar in Frankrijk gewoond, en er later nog eens drie maanden gewerkt.


Vraag 6 door Yanke:
Denk je in het Frans of in het Nederlands?

Veel mensen die een taal studeren zeggen dat ze in die taal gaan dromen en denken. Maar dat heb ik alleen als ik een lange tijd achter elkaar in Frankrijk ben.


Vraag 7 door Ferdinand:
Wat is je mooiste Franse boek?

Mijn favoriete boek is Les particules élémentaires van Michel Houellebecq. Het is een somber boek, maar erg goed geschreven.


Vraag 8 door Ulker:
Hoe lang duurt het voordat je de taal volledig beheerst?

Sommige mensen leren het nooit. Maar als je enthousiast bent en goed je best doet kan je met een beetje aanleg binnen drie jaar de taal bijna perfect spreken. Het helpt veel als je een tijdje in het land zelf gaat wonen.


Vraag 9 door Sijmen:
Als jij Frans praat heb je dan nog een accent, of ben je niet van echt te onderscheiden?

Nederlanders horen het vaak niet, maar Fransen horen wel dat ik uit het buitenland kom.


Vraag 10 door Onno:
Hoe is de opleiding qua moeilijkheid?

Als je het leuk vindt en je hebt een beetje taalgevoel is het zeker geen moeilijke studie. Vergeleken met exacte studies kost het je weinig tijd.


Vraag 11 door Jessica:
Kun je ook Frans studeren op hbo-niveau?

Jazeker. Dan doe je de lerarenopleiding, dus vooral op het onderwijs gericht. Bij de meeste HBO’s kan dat wel.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Docent Middelbaar Beroepsonderwijs