/ home  

Terug

verkleinen vergroten

ErvaringsverhaalNaam: Annebet
Leeftijd: 18
Studiejaar: Nog starten
Schooltype: WO
Studie: Tandheelkunde of Farmacie

Zo, we zijn weer een maand verder! Ook een aantal studies, een aantal examens, een aantal uren stress etc. verder. Ik ben er nu eindelijk zo’n beetje over uit: examens zijn het minst leuk van heel je schoolcarrière. Of beter gezegd: het cijfer van diezelfde examens terugkrijgen. He-le-maal niet leuk.
Maar goed, we gingen ’t over studiekeuzes hebben :) . Afgelopen maand heb ik een meeloopdag aan de universiteit Nijmegen bij de studie Psychologie bezocht. Ik vond ’t echt een erg leuke studie. Een hoogleraar (heet dat zo? Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee..) gaf ons een college en daarna kregen we een opdracht die we later moesten voordragen. Ik weet nu veel beter wat de studie inhoudt én ik weet nu dat deze studie wel wat voor mij is. Alleen erg jammer dat deze studie Numerus Fixus is, aangezien ik al een andere Numerus Fixus-studie op mijn lijstje heb staan: Tandheelkunde. Ik moet dus nog even kijken hoe ik dat ga doen. Maar ik heb nog even de tijd, tot 15 mei wel te verstaan. Hmm, bij nader inzien toch maar even tempo maken dan.
O, ik zal nog even vertellen hoe ’t is afgelopen met de selecties bij de NLS (Nationale Luchtvaart School)! Want ik heb ondertussen de uitslag gehad: het kwam erop neer dat ik wel de kwaliteiten had om verkeersvlieger te worden maar ze ’t nog niet echt zeker wisten. Dus moest ik op een Second Opinion komen. Die had ik dus eergisteren (21-4). Ware het niet dat daar iets mis ging, ik zat in de simulator waarop de selectie plaatsvindt en kreeg eerst een lange uitleg van een half uur wat er van mij verwacht werd, daarna mocht ik taxiën naar de startbaan en starten. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten moet je in een vliegtuig trekken aan ’t stuur om omhoog te gaan. Dat deed ik dus ook toen ik op de juiste snelheid zat, helaas ging ik alleen niet omhoog.. Nou ja, een beetje omhoog om daarna gelijk weer richting grond te gaan. Ik dacht eerst dat ’t aan mezelf lag en ging dus maar gewoon door terwijl alles misging. Toen ’t mis bleef gaan, vertelde ik aan de man die erbij zat over mijn probleem. Het stuur bleek kapot te zijn.. Dus van vliegen zou er niet echt veel terechtkomen. Nu heb ik mijn tweede Second Opinion 4 mei, zodat de simulator gemaakt kan worden. Erg balen, want nu weet ik nog niet of ik naar de NLS kan!

Hebben jullie hetzelfde probleem van een studiestad kiezen? Ik kan niet kiezen! Kijk, ik vind Nijmegen een erg leuke stad, maar Leiden, Utrecht en Groningen ook! Elke stad heeft zijn voor- en nadelen maar dan nog is het erg moeilijk.. De ene stad is namelijk erg ver weg (Groningen), de ander lekker dichtbij (Nijmegen), de ander is in de Randstad (wat erg gezellig is, lijkt me), Utrecht is een leuke stad etc etc. Maar goed, als ik Tandheelkunde wil gaan doen, word ik sowieso door de IB-groep ergens ingedeeld (en dan hoop ik toch Nijmegen, want die had een érg mooie faculteit). En anders wordt ’t lootjes trekken :) .

Ik spreek jullie snel, want de uiterste studiekeuzedatum komt nu wel érg dichtbij!

Meer ervaringen:
Ervaringen van Annebet
Ervaringen van Bram
Ervaringen van Thomas

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool van Amsterdam

Beroepen bij deze opleiding:

Luchtverkeersleider
Piloot