Opleiding & Beroep - Opleidingen - Patissier

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Patissier" aan

Noorderpoort

Beschrijving opleiding

Als patissier kun je aan de slag bij een (ambachtelijke) banketbakkerij, maar vaker werk je bij een patisserie. Dit is een bakkerij gespecialiseerd in gebak en zoete lekkernijen. Ook bijvoorbeeld een hotel heeft nog wel eens een eigen patissier in dienst. De patissier is de absolute vakspecialist als het gaat om het bedenken, ontwerpen en verzorgen van overheerlijke, ambachtelijke en Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer jij alles over banket bakken. Je leert hoe jij je creativiteit omzet in het maken van patisserieproducten zoals suikerwerk, gebak, ijs of chocolade. Je leert nieuwe grondstoffen kennen en tijdens de opleiding worden de laatste trends op het gebied van patisserie uitvoerig behandeld. Vakken dei worden aangeboden zijn voedingsleer en vaktheorie, naast de standaard vakken. Lees verder »

Over Noorderpoort

Het Noorderpoortcollege is een Regionaal Opleidingencentrum, in 1998 ontstaan uit een fusie van 14 onderwijsinstellingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Sindsdien is het Noorderpoortcollege uitgebreid met onder meer een instelling voor beroeps- en bedrijfsopleidingen, een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs en de afdelingen Zakelijke Dienstverlening en Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Het bedenken, ontwerpen en verzorgen van (nieuwe) patisserieproducten vereist veel vakkennis, een groot improvisatievermogen en een hoge dosis creativiteit. Wel moet je daarbij de standaardprocedures binnen het bedrijf kennen en ze zelfs kunnen verbeteren. Je moet medewerkers kunnen motiveren en inspireren, maar ook de wensen van de klant goed kunnen omzetten naar interessante producten. Je weet Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2024/2025 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.419,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 1-4
  Vormen BBL
  Branches Horeca, Voeding

Vooropleidingen

Brood en banket (3)

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau-4 heet een middenkaderopleiding. Je studie duurt 3 of 4 jaar, dit verschilt per opleiding.

De toelatingseisen zijn voor een middenkaderopleiding iets anders dan voor mbo-opleidingen op de andere niveaus:

je hebt een diploma Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Albeda
Talland College
Gilde Opleidingen
Firda (Friesland College)
ROC van Twente
mboRijnland
Zadkine
ROC Leiden
Summa College
ROC van Amsterdam
Rijn IJssel
Noorderpoort
ROC West Brabant - Cingel College
Curio
Curio
Controle code*: db9e0Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Leidinggevende Ambachtelijke Bakkerij

Meer over het werkveld:

Meer informatie over werken in de Horeca vind je op de site van het Horeca Branche Instituut.
http://www.horeca.nl