Opleiding & Beroep - Opleidingen - Mechanisch operator A

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Mechanisch operator A" aan

Noorderpoort

Beschrijving opleiding

Een operator a is werkzaam als field-operator, assistent panel-operator of panel-operator. Je kunt onder andere werk vinden in de voedingsmiddelenindustrie, papierindustrie, machine-industrie, metaalproductenindustrie en bij gieterijen. Jouw werkveld is hierdoor erg breed. Je bedient, regelt en bewaakt installaties of eenvoudige deelprocessen. Makkelijk gezegd houd je je bezig met het Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding worden alle onderdelen van de procesindustrie behandeld. Je leert de technieken kennen die gebruikt worden, hierbij kun je denken aan hydrauliek en pneumatiek. Vakken als scheikunde, natuurkunde en wiskunde worden veelvuldig aangeboden om jou voor te bereiden op de toekomst. Andere vakken die je krijgt draaien om procesbeheersing, procestechniek en logistiek. Daarnaast zal je Lees verder »

Over Noorderpoort

Het Noorderpoortcollege is een Regionaal Opleidingencentrum, in 1998 ontstaan uit een fusie van 14 onderwijsinstellingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Sindsdien is het Noorderpoortcollege uitgebreid met onder meer een instelling voor beroeps- en bedrijfsopleidingen, een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs en de afdelingen Zakelijke Dienstverlening en Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Wil je operator a worden? Dan heb je technisch inzicht en een klein beetje verantwoordelijkheidsbesef nodig. Je krijgt te maken met ingewikkelde en grote apparatuur en installaties, dus is het belangrijk dat je nauwkeurig en zorgvuldig kunt werken. Je kunt goed samenwerken, maar vindt het ook geen probleem voor jezelf bezig te zijn. Je werkt met machines, waardoor je altijd moet opletten en je Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BBL
  Branches Procestechniek

Instroom / toelatingseisen

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Vista College
Drenthe College
Da Vinci College
ROC van Twente
ROC Westerschelde
ROC Tilburg
Summa College
ROC de Leijgraaf
Aventus
Regio College
Noorderpoort
ROC West Brabant - Markiezaat College
Controle code*: 90ed3Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk