Opleiding & Beroep - Opleidingen - Procesoperator A (2)

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Procesoperator A (2)" aan

ROC West-Brabant

Beschrijving opleiding

Bierflessen, barkrukken en bakblikken. Zomaar wat dingen die machinaal geproduceerd worden. Lijkt het je wat om te werken met machines? Was je altijd al goed in exacte vakken? Dan is de opleiding Procesoperator A iets voor jou. Vrijwel alle dingen om ons heen worden geproduceerd. Het productieproces vindt plaats in een fabriek. Dit gebeurt door machines die vanuit een controlekamer goed in de Lees verder »

Opleidingsinhoud

De opleiding Procesoperator A bestaat zowel uit lessen op school, als stages. Tijdens de lessen op school leer je de technieken die voor dit beroep nodig zijn. Tijdens de stages leer je om deze toe te passen in de praktijk.

Over ROC West-Brabant

ROC West-Brabant omvat acht Colleges die sterk zijn in goed en aantrekkelijk VMBO- en MBO-onderwijs en Educatie in West-Brabant. Het ROC telt 26.000 studenten en ruim 2.000 personeelsleden. P3 Transfer BV verzorgt de commerciële activiteiten. De Colleges zijn de zelfstandige pijlers onder het ROC; ze hebben hun eigen specialisme en een sfeer die past bij hun opleidingen. Dit zijn ze: Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je hebt verstand van en gevoel voor techniek en je kunt omgaan met computers. Je weet ook het nodige over chemische processen en aan welke veiligheids- en milieuvoorschriften je je moet houden in het beroep van Procesoperator A. Jij kunt goed overleggen met je collega’s hoe je een bepaald probleem moet aanpakken en met jou is het prettig om samen te werken. Daarnaast schroom je niet om een Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BBL
  Branches Procestechniek

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Voor deze niveau 2 (Basisberoepsopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Basisberoepsgerichte leerweg) Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC West-Brabant
Aventus
Controle code*: b8efeTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Aventus
ROC West-Brabant