/ home / over deze site / werkgevers / het nut van scholing  

Terug

verkleinen vergroten

Het nut van scholing


Scholing van uw medewerkers werkt. En niet alleen voordat ze bij u in dienst treden, ook als ze voor uw bedrijf aan de slag zijn. In hen investeren is investeren in uw bedrijf. Het is een investering die zich terugbetaalt.

De kennis, vaardigheden en diploma’s van werknemers worden steeds belangrijker. Daarom moeten werknemers zich blijven ontwikkelen om van waarde te zijn voor hun bedrijf. Terug naar de schoolbanken is daarvoor niet nodig. Veel opleidingen laten zich prima combineren met werk. De praktijkervaring die mensen hebben opgedaan, kan de opleidingsduur vaak verkorten.

Argumenten voor leren en werken


Met scholing tilt u uw bedrijf naar een hoger niveau en levert zo een beter product aan uw klanten.
Lees het verhaal van Golfcentrum De Batouwe: “Ik wilde meer swing in mijn bedrijf.”

Uw personeel het een en ander bijbrengen, levert u tijdwinst, minder schade en extra geld op.
Lees het verhaal van transportbedrijf Nijman/Zeetank: “Veiligheid is voor ons nummer één.”

Investeren in kennis getuigt van visie. U kunt vooruitlopen op komende veranderingen in markt of maatschappij. Er is een steeds grotere vraag naar werknemers die goed geschoold zijn. Als u het bestaande personeel laat bijscholen, komen zij op een hoger niveau. U kunt dan nieuwe werknemers op een lager niveau aannemen. Zo zorgt u voor doorstroming van uw personeel en behoudt u de ervaring die is opgedaan binnen het bedrijf.
Lees het verhaal van Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis: “Medewerkers laten inspelen op veranderingen.”

Investeren in kennis is pure noodzaak. In een wereld die constant in beweging is, kan uw bedrijf niet stil blijven staan. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, automatisering dringt steeds verder door en werkzaamheden veranderen.
Lees het verhaal van horeca versleverancier Flexivers: “We willen graag dat onze mensen met ons meegroeien.”

Scholing zorgt ervoor dat u de internationale concurrentie altijd een stap voor blijft.
Lees het verhaal van Machinefabriek De Gouwe: “Om die voorsprong op lagelonenlanden te houden, moeten we investeren in onze mensen.”

Scholing motiveert uw werknemers waardoor de productiviteit stijgt en het ziekteverzuim daalt.

Met scholing laat u zien dat uw bedrijf weet heeft van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. U toont oog te hebben voor de toekomst van uw personeel. Met scholing kunnen zij zich aanpassen aan ontwikkelingen binnen uw bedrijf en de maatschappij. Wat hun toekomst meer zeker stelt.

 

Deze site voor:

Jongeren
Volwassenen

Meer:

Partners