| 
 | 
  
  
    
	  
	    
		  
		 
		
		  
		    
			  
				
				  
					
						  Hoger Hotelonderwijs
  
    
	  	  
	    Beschrijving opleiding
		In de sector horeca en toerisme kun je overal aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan hotels, recreatiebedrijven en conferentie-organisaties in binnen- en buitenland. Je bent verantwoordelijk voor een afdeling of voor de totale bedrijfsvoering: de organisatie, de planning, het personeelsbeleid, de kosten- en de winstberekeningen.  Je zult ook zelf regelmatig contact hebben met gasten,  je springt waar  Lees verder »	   
	  
	  
	    Opleidingsinhoud
		De propedeuse (1 jaar) wordt gebruikt om je een aantal basisvaardigheden in de keuken en de bediening aan te leren. Daarvoor werk je ook in het restaurant en/of hotel dat bij de hogeschool hoort. Je werkt met behulp van cases, projecten of thema's waarin de leerstof is ondergebracht. Belangrijke vakken zijn bedrijfsadministratie, vreemde talen, horecatechnieken, management en organisatie.
De  Lees verder »	   
	  
	    Wat wordt er van je verwacht  
		Je bent manager: je kunt leiding geven, werk plannen en organiseren en controleren. Je kunt de financiële en commerciële kant voor je rekening nemen. Je bent vakinhoudelijk goed op de hoogte van het werk. Bovendien heb je een klantvriendelijke instelling, kun je snel problemen oplossen en ben je flexibel en bestand tegen onverwachte werkdruk. Je kunt goed in een team werken en medewerkers  Lees verder »	   
	  
	    Opleidingskosten
		In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit die door de overheid gefinancierd wordt. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.
- Voltijdse  Lees verder »	   
	 | 
	 | 
    
	  
	    Informatie
		
		  
		       Niveau | 
			
			HBO			 | 
		   
		  
		       Duur | 
			4 | 
		   
		  
		       Vormen | 
			
			Voltijd, Deeltijd, Duaal			 | 
		   
		  
		  
		       Branches | 
			
			Horeca, Management & Org., Toerisme			 | 
		   
		  
		  
		  
		 
	   
	  
	    Instroom / toelatingseisen
          
MBO
Toelaatbaar met niveau 4 (middenkader of specialistenopleiding).
 HAVO
Profiel:
   Natuur & Techniek: Toelaatbaar met een tweede moderne vreemde taal,
   Natuur & Gezondheid: Toelaatbaar met een tweede moderne vreemde taal,
   Economie &  Lees verder »			   
	  
	  	 | 
   
 
	  
		
				   | 
				  
		
		 Meer resultaten: 			
			  Gevonden in andere categorieën:
			   
			 
	
	
		
									
			
			  Meer over het werkveld:
			  Meer informatie over werken in de Horeca vind je op de site van het Horeca Branche Instituut.
				 http://www.horeca.nl
			 
				   | 
				 
			   
		    
		   | 
		 
	   
	 |