Opleiding & Beroep - Opleidingen - Assistent procestechniek

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Assistent procestechniek

Beschrijving opleiding

Ga je aan de slag als assistent procestechniek? Dan ben je doorgaans werkzaam bij productiebedrijven waar je verschillende installaties en machines bedient. Aan de hand van de procedures en voorschriften controleer je gang van zaken en assisteer je waar nodig. Ook houd je veiligheid in de gaten en los je kleine storingen op. Kortom: jij controleert het productieproces.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding tot assistent procestechniek leer je alle fijne kneepjes van het vak. Zo leer je hoe je moet werken met machines en waar je op moet letten tijdens het productieproces. Ook leer je hoe je moet samenwerken en hoe je regels met betrekking tot de veiligheid hanteert. Naast deze vakken krijg je ook les in: - Nederlands; - Rekenen; - Burgerschap.

Wat wordt er van je verwacht

Als assistent procestechniek werk je in de industrie die vrijwel altijd doorgaat. Dus ook 's nachts en in het weekend. Je moet het daarom geen probleem vinden om in ploegen te werken. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je secuur werkt en veiligheid voorop stelt. Het belangrijkste punt is dat jij gek bent van techniek en het interessant vindt om te weten hoe de machines werken.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 1-2 jaar
  Vormen BOL, BBL
  Branches Procestechniek

Instroom / toelatingseisen

Wil je graag een mbo-opleiding doen maar heb je (nog) geen diploma van de middelbare school? Dan is de entreeopleiding iets voor jou. Een entreeopleiding is een mbo opleiding op niveau 1 en wordt aangeduid met Assistent. De opleiding duurt vaak een jaar. Je Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Koning Willem I College
Graafschap College
Edumatch College
Drenthe College
ROC van Twente
Summa College
Aventus Entreeschool
Controle code*: e8dc3Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk