Opleiding & Beroep - Opleidingen - Scheepsbouwer

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Scheepsbouwer

Beschrijving opleiding

Na het afronden van de opleiding tot scheepsbouwer kun je aan de slag als scheepsbouwer in de technieksector. Denk bijvoorbeeld aan plaatwerk, pijpenbewerking en lassen. Bedrijven waar je werkzaam kunt zijn als scheepsbouwer zijn bijvoorbeeld toeleveringsbedrijven, transportmiddelenindustrie en offshore. Je bent vaktechnisch goed onderlegd. Zo bewerk en vervorm je materialen, en meet en Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je alles over het beroep scheepsbouwer. Je krijgt vakken zoals lassen, rekenen en je leert hoe technische tekeningen gelezen moeten worden. ICT en materiaalkennis wordt ook behandeld tijdens de opleiding om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op je toekomstige werkzaamheden. De opleiding zal zich ook richten op het opdoen van praktijk ervaring, je krijgt dus de kans om Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je bent handig, weet van aanpakken en hebt een affiniteit met de scheepsbouw en havens. Je kunt daarnaast na overleg overweg met verschillende machines en installaties en bent een echte teamplayer. Jij waardeert het werk dat je samen met een groep kunt afleveren.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur
  Vormen BBL
  Branches Werktuigbouwkunde

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Da Vinci College
Vonk
ROC van Amsterdam
Controle code*: 8a98bTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk