Opleiding & Beroep - Opleidingen - Sociaal Juridische Dienstverlening

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Sociaal Juridische Dienstverlening

Beschrijving opleiding

Je kunt werken waar juridische en maatschappelijke zaken elkaar raken; waar mensen hulp nodig hebben bij sociaal-juridische problemen. Het kan gaan om huurschulden en dreigende huisuitzettingen, om schulden door kopen op afbetaling of door gokverslaving. Het kan ook gaan om de gevolgen van strafrechtelijke beslissingen of vervangende straffen (taakstraffen), om werkloosheid, scholing en arbeid. Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar. Het programma bevat theoretische en praktijkgerichte vakken, bijvoorbeeld recht (privaatrecht, strafrecht arbeidsrecht en internationaal recht), sociale vaardigheden, rapportage, sociologie en psychologie. De hoofdfase duurt 3 jaar. Hierin vindt verdieping van de theoretische en praktijkgerichte vakken plaats: ondersteunende vakken (zoals economie, Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Kim: Wat houdt de opleiding precies in? Voor veel mensen is de regelgeving in Nederland erg ingewikkeld dat mensen het spoor erin kwijt raken. In een dergelijk geval treedt je als sociaal juridisch dienstverlener (SJD’er) op als een soort wegwijzer in de doolhof van regels en wetten. Binnen mijn opleiding leer ik op een professionele manier om te gaan met mensen. Daarnaast krijg Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Lieke
Ervaringen van Evert

Wat wordt er van je verwacht

Je hebt met zowel de sociale als de juridische kant van een probleem te maken: het gaat om mensen met een (sociaal-emotioneel) probleem dat een juridische kant heeft. Je moet dus goed kunnen omgaan met mensen, maar het probleem ook juridisch goed kunnen analyseren. Verslaglegging en rapportage zijn hierbij zeer belangrijk - goede taalvaardigheid, stressbestendigheid en flexibiliteit zijn Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Juridisch & Recht, Sociale dienstverlening

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Utrecht
Hogeschool Leiden
Hanzehogeschool Groningen
Saxion
Saxion, locatie Deventer
Hogeschool van Amsterdam
Hogeschool Inholland
Controle code*: 311c9Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk