Opleiding & Beroep - Opleidingen - Sociaal-Juridische Dienstverlening

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Sociaal-Juridische Dienstverlening" aan

Hogeschool Inholland

Beschrijving opleiding

Je kunt werken waar juridische en maatschappelijke zaken elkaar raken; waar mensen hulp nodig hebben bij sociaal-juridische problemen. Het kan gaan om huurschulden en dreigende huisuitzettingen, om schulden door kopen op afbetaling of door gokverslaving. Het kan ook gaan om de gevolgen van strafrechtelijke beslissingen of vervangende straffen (taakstraffen), om werkloosheid, scholing en arbeid. Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar. Het programma bevat theoretische en praktijkgerichte vakken, bijvoorbeeld recht (privaatrecht, strafrecht arbeidsrecht en internationaal recht), sociale vaardigheden, rapportage, sociologie en psychologie. De hoofdfase duurt 3 jaar. Hierin vindt verdieping van de theoretische en praktijkgerichte vakken plaats: ondersteunende vakken (zoals economie, Lees verder »

Over Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland biedt je volop kansen! Wil je na je MBO-diploma doorstromen naar het HBO? Kom dan eens langs bij Hogeschool Inholland. Wij hebben onze HBO-opleidingen zo ingericht, dat ze goed aansluiten op jouw opleiding. Hogeschool Inholland besteedt veel energie aan de contacten met jouw school. Er zijn samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met bijna alle MBO-instellingen in de Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je hebt met zowel de sociale als de juridische kant van een probleem te maken: het gaat om mensen met een (sociaal-emotioneel) probleem dat een juridische kant heeft. Je moet dus goed kunnen omgaan met mensen, maar het probleem ook juridisch goed kunnen analyseren. Verslaglegging en rapportage zijn hierbij zeer belangrijk - goede taalvaardigheid, stressbestendigheid en flexibiliteit zijn Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2019/2020 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Juridisch & Recht, Sociale dienstverlening

Instroom / toelatingseisen

Havo met profiel: NT, NG, EM, CM
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM
Let op: sommige hogescholen vragen afwijkende of aanvullende toelatingseisen; laat je hierover informeren bij de hogeschool van jouw keuze.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Utrecht
Hogeschool Leiden
Hanzehogeschool Groningen
Saxion
Saxion, locatie Deventer
Hogeschool van Amsterdam
Hogeschool Inholland
Controle code*: fe71bTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Sociaal Raadsman
Woonconsulent