Opleiding & Beroep - Opleidingen - Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Beschrijving opleiding

Bewegingsactiviteiten zijn belangrijk voor alle mensen, maar ze blijken vooral van belang te zijn in de behandeling van mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking en bij mensen met psychosociale problemen. Bewegingstherapie kan worden gebruikt om de conditie van het lichaam te verbeteren of te behouden. Tevens kunnen ze mensen zich prettiger laten voelen en dienen als ondersteuning Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar. Daarin krijg je lessen samen met studenten van de opleidingen Sport en bewegen en de eerstegraads lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding. Je doet zelf veel aan sport (groepssporten en individuele sporten, variërend van zwemmen tot turnen, spel en atletiek). Daarnaast volg je een aantal theoretische en algemene vakken. Voorbeelden: methodiek en didactiek, anatomie en Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 Wat houdt jouw studie precies in? Hoe lang studeer je dit al? Muziektherapie hoort onder creatieve therapie. Net zoals beeldende therapie, dramatherapie en psychomotorische therapie. Als muziektherapeut ben je een therapeut, maar in plaats van met de clinten te praten over de klachten maak je muziek. Mijn studie is best veelzijdig. Ik heb veel muzieklessen (piano, drum enz), maar ook Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Esther Reuver
Ervaringen van Melinda
Ervaringen van Linda

Wat wordt er van je verwacht

Je moet een goed sporter zijn - allround. Bovendien moet je het geduld en het doorzettingsvermogen hebben om met mensen te werken die lichamelijk en/of geestelijk beperkingen hebben. Je maakt geen topsporters van hen (tenzij in de invalidensport), maar je moet hen wel weten te motiveren om oefeningen uit te (blijven) voeren. Je moet oog hebben voor hun problemen en er je behandelmethoden op Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Gedrag, Gezondheidszorg, Sport

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

NB: Voor deze opleiding moet je je eerst aanmelden bij de hogeschool, om de selectieprocedure te doorlopen (voor half januari).

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Christelijke Hogeschool Windesheim
Controle code*: b3686Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk