Opleiding & Beroep - Opleidingen - Fysiotherapie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Fysiotherapie

Beschrijving opleiding

Je behandelt mensen die klachten hebben over hun 'bewegingapparaat'. Je kunt hierbij denken aan moeilijk lopen, rugpijn, spierpijn of blessures. Ook bij herstel na operaties, het behoud van bepaalde functies of bij de verbetering van de functie van bepaalde organen kan de fysiotherapeut een belangrijke rol spelen. Je kunt patiënten op verschillende manieren behandelen. Je kunt dit doen met Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) is vooral bedoeld als kennismaking met het vakgebied van de fysiotherapeut en de theoretische basiskennis. Je krijgt in dit jaar fysiotherapeutische en medische vakken. Hierbij kun je denken aan fysiotherapeutisch onderzoek, bewegings- en massagetherapie, anatomie en fysiologie. Daarnaast krijg je ook sociaal-agogische vakken zoals psychologie en communicatie. Ook krijg je Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Suze: Hoi Barbara, als je een fysio bent ben je dan de hele dag alleen maar bezig met oefeningetjes doen met mensen of doe je ook andere dingen? Als fysio in het academisch ziekenhuis ben je werkzaam op verschillende afdelingen. Naast de klinische zorg (patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen) zijn we ook werkzaam op de polikliniek. Het ligt aan de patiëntencategorie wat Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Barbera
Ervaringen van Marije
Ervaringen van Linda

Wat wordt er van je verwacht

Je moet je kunnen inleven in de problemen en klachten die mensen je vertellen. Goed luisteren en goed vragen. Je moet een behandelplan opstellen en dat met hen doorspreken. Je moet een inschatting kunnen maken van hun doorzettingsvermogen en (waar mogelijk) van hun eigen mogelijkheden om een klacht te verhelpen of draaglijk te maken. Je werkt zelf veel met je handen - hoewel je geen Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Gezondheidszorg, Welzijn

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Avans Hogeschool
Fontys Hogescholen
Hogeschool Utrecht
Hogeschool Leiden
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hogeschool Rotterdam
Hanzehogeschool Groningen
Saxion
Hogeschool van Amsterdam
Zuyd Hogeschool
Controle code*: cdb20Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk