Opleiding & Beroep - Opleidingen - Mondzorgkunde

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Mondzorgkunde

Beschrijving opleiding

Je kunt je zelfstandig vestigen of deelnemen in een maatschap met een of meer tandartsen. Je belangrijkste taak ligt op het gebied van preventie en behoud van het gebit. Patiënten worden door tandartsen en/of specialisten naar je verwezen. Je doet onderzoek en stelt een behandelplan op. Je overlegt met verwijzer en patiënt. Je voert diverse handelingen uit, zoals aanslag en tandsteen van tanden Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar. In dat jaar oriënteer je je op het werkveld en de beroepsinhoud en je krijgt een aantal basisvakken, gericht op voorlichting en contact met patiënten, tandheelkundige vakken en praktische vakken. Je volgt veel praktische lessen, waarin je zelf de vaardigheden kunt leren die je in de praktijk nodig hebt. In de hoofdfase ( 3 jaar) verdiep je je verder in de Lees verder »

Ervaringsverhaal

Het zit erop! Als het goed is heb ik nóóit meer examens, hoef ik nooit mijn schoolfietsroute te fietsen, hoef ik nooit meer een weg te banen tussen verschillende kleine brugklassers, hoef ik nooit meer Franse/Engelse woordjes te leren en het mooiste: hoef ik nooit meer naar school! Het was de afgelopen weken best zwaar, ik had 8 examens en die waren niet allemaal even gemakkelijk. Pffff, Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Annebet
Ervaringen van Marijn
Ervaringen van Channel Goossens
Ervaringen van Esther

Wat wordt er van je verwacht

Je moet goed met (soms angstige) mensen en kinderen kunnen omgaan, dus goede communicatieve eigenschappen hebben. Het werk vraagt een grote zorgvuldigheid en nauwkeurigheid en hygiënisch werken. In het geval dat je een eigen praktijk hebt is het belangrijk dat je ook zakelijk en commercieel inzicht hebt. Je zult veel overleggen met tandartsen en specialisten. De behandeling van kinderen vraagt Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Gezondheidszorg

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Utrecht
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hanzehogeschool Groningen
Hogeschool Inholland
Controle code*: a5d8fTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk