Opleiding & Beroep - Opleidingen - Fiscaal Recht en Economie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Fiscaal Recht en Economie

Beschrijving opleiding

Alles draait om geld, belastinggeld nog wel te verstaan. Er wordt in ons land nogal wat belast. Over veel producten betaald de consument belasting, van melk tot auto’s, inkomen, winst, vermogen, onroerend goed en zo kun je nog wel even doorgaan. Iedereen in Nederland moet belastingaangifte doen en het merendeel van de mensen ziet hier tegenop. Bij belastingaangifte doen komen veel zaken kijken Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) is opgebouwd uit algemene en beroepsgerichte vakken: algemene economie, bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, commerciële economie, Engels, Nederlands; belastingrecht, privaatrecht en publiekrecht, informatica. Dit jaar is vooral bedoeld als oriëntatiejaar. Daarom wordt ook veel aandacht besteed aan het werkveld, door middel van practica en projecten. De hoofdfase Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Tim Ben jij echt de rechterhand van Gerrit Zalm? Kom je hem vaak tegen? Minister Zalm heeft heel veel adviseurs. Dit kunnen jonge specialisten zijn die net van de universiteit komen, of meer ervaren mensen die meer van politiek afweten. Ik kom de Minister soms vaak tegen en soms ook weer een hele tijd niet. Ik ben wel een paar keer met de Minister in een privé-vliegtuig naar Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in ons belastingstelsel. De regels en wetten van ons belastingstelsel veranderen snel. Je hebt rechtskennis en administratieve kennis over de afhandeling van belastingtechnische zaken. Tevens is het belangrijk dat je jouw kennis goed en duidelijk over kan brengen aan je klanten. Je hebt veel te maken met het contact met klanten, het Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Administratie, Economie & Financieel

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Fontys Hogescholen
Controle code*: 8385fTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Fontys Hogescholen