Opleiding & Beroep - Opleidingen - Technische Informatica

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Technische Informatica

Beschrijving opleiding

Afgestudeerde hbo-ingenieurs Technische Informatica zijn zeer gewild in allerlei bedrijven en instellingen. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatica. Je maakt hier dan ook gebruik van bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Als specialist technische informatica analyseer je problemen en geef je advies hoe men deze problemen op kan lossen. Er zijn Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt één jaar en is bedoeld voor oriëntatie en selectie. Tijdens de propedeuse wordt de basis gelegd voor de hoofdfase. Het programma omvat zowel theorie als praktijk. Als je de propedeuse positief afsluit krijg je toegang tot de hoofdfase. Het Getuigschrift Propedeuse geeft je ook het recht op toelating tot een (technische) universiteit. In de hoofdfase verschuift het accent Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Frits: Wat is er leuk aan de studie informatica? Het fascinerende aan informatica is dat je een probleem probeert op te lossen met de hulpmiddelen die je hebt: een computer en meestal enkele programma's. Tijdens zo'n periode loop je tegen onderwerpen waar je niets van weet. Je zoekt informatie in boeken en op internet, en zo kom je tot een voldoening gevende oplossing. Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Thomas
Ervaringen van Bram Muller
Ervaringen van Michael
Ervaringen van Dennis van Duijn

Wat wordt er van je verwacht

Je moet volledig op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de technische informatica. Deze ontwikkelingen moet jij ook toe kunnen passen bij de ontwikkeling of verbetering van producten. Je kunt de technische kant perfect combineren met de informatica. Naast deze zaken is het ook belangrijk dat je leiding kunt geven aan je medewerkers en goed samen kunt werken. Je krijgt Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches ICT, Informatica

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Avans Hogeschool
Hogeschool Rotterdam
Saxion
Hogeschool Inholland
Controle code*: 4acdcTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

3D-Modelleur