Opleiding & Beroep - Opleidingen - Autonome Beeldende Kunst

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Autonome Beeldende Kunst

Beschrijving opleiding

Er zijn geen vaste banen op te sommen voor afgestudeerden van de opleiding Autonome Beeldende Kunst. Het werkveld is complex, veelzijdig maar ook vooral veranderlijk. De groeiende technologische mogelijkheden zorgen ervoor dat er steeds meer manieren komen om het eigen gedachtengoed vorm te geven. Nieuwe media worden door autonome kunstenaars gebruikt, beoefend en toegepast. Een belangrijke keuze Lees verder »

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar van de opleiding, de propedeuse, is een belangrijke fase. In dit jaar wordt er getoetst of de studie zinvol en kansrijk is. Het propedeusejaar is intensief, maar heel bevredigend. Deze periode zal een blijvende invloed zijn op je persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je slaagt voor het propedeutische examen, dan kun je de vakstudie met vertrouwen tegemoet zien. In de hoofdfase Lees verder »

Ervaringsverhaal

raag 1 Wat houdt de kunstacademie precies in? De kunstacademie richt zich op de verschillende disciplines in de kunstwereld. Je kunt er leren om autonoom kunstenaar te worden. Dat wil zeggen dat je voor jezelf werk maakt dat je tentoonstelt. Ook kun je er leren om toegepast kunstenaar te worden. Dat wil zeggen dat je in een bedrijf werkt en dan dingen doet die met vormgeving te maken hebben. Je Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Er zijn geen specifieke beroepseisen te benoemen voor autonome kunstenaars. Wel moet je goed zelfstandig kunnen werken en natuurlijk creatief kunnen denken. Tevens moet je inzicht hebben in de bedrijfsmatige aspecten van het autonome kunstenaarschap.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Muziek, Kunst & Cultuur

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
ArtEZ Academie voor Art & Design, Theater & Dans, Conservatorium Arnhem
Controle code*: 09cb3Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk