Opleiding & Beroep - Opleidingen - Aviation

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Aviation

Beschrijving opleiding

Je kunt werk vinden in de luchtvaartbranche en de gerelateerde beroepsvelden. Tijdens de studie heb je de keuze uit drie richtingen. Als Avation Engineer ben je voor gespecialiseerd op het technische gedeelte. Hierbij kun je denken aan de technische aspecten bij een vliegtuig en het gebruik van een vliegtuig. Je kunt aan het werk bij luchtvaartmaatschappijen of bijvoorbeeld overheidsinstellingen. Lees verder »

Opleidingsinhoud

Voor alle drie de verschillende richtingen gelden andere vakken en projecten. Alleen het eerste jaar is voor alle studenten gelijk. Tijdens dit jaar kom je in aanraking met verschillende vakken. Op basis hiervan dien je een keuze te maken uit één van de drie richtingen. In het eerste jaar kun je vakken verwachten als; elektronica, natuurkunde, wiskunde, bedrijfskunde, aërodynamica. De volgende Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Roos: Wat voor opleiding moet je volgen om helikopterpiloot te kunnen worden? Om helikopterpiloot te worden moet je in ieder geval de HAVO doen en eigenlijk kun je daarna meteen naar een pilotenschool. Het is het beste engels, wiskunde, en natuurkunde in het pakket te hebben want daar heb je veel aan tijdens de pilotenopleiding. Veel mensen worden piloot door een opleiding voor Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Bram
Ervaringen van Annebet
Ervaringen van Annebet
Ervaringen van Thomas

Wat wordt er van je verwacht

Je moet zorgvuldig en nauwkeurig kunnen werken. Tevens heb je aanleg voor exacte en technische vakken. Het is belangrijk dat je ruimtelijk en technische inzicht hebt. Je moet goed leiding kunnen geven aan je medewerkers en natuurlijk kunnen samenwerken. Je moet bekend zijn met alle regels die er nationaal en internationaal is afgesproken.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Luchtvaart

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool van Amsterdam
Controle code*: a2b6cTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool van Amsterdam

Beroepen bij deze opleiding:

Luchtverkeersleider
Piloot