/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Vakbekwaam medewerker teelt


Als vakbekwaam medewerker teelt werk je in meeste gevallen in een kas. Dat doe je in de plantenteeltbranche, bijvoorbeeld de bolbloemen-, potplanten- en snijbloementeelt.

Het begint met het opstellen van een planning. Je houdt daarbij voortdurend in de gaten of er goed en effectief wordt gewerkt.
Je bereidt de kas voor op de werkzaamheden. Daarbij bepaal je, in overleg met de baas, welke machines, materialen en andere spullen nodig zijn. Samen met een groep medewerkers zet je de boel vervolgens klaar en maak je de machines en dergelijke klaar voor gebruik.
Je regelt ook de benodigdheden voor het machinaal of handmatig zaai-, plant- en pootwerk. Dat werk doe je zelf, maar je begeleid ook je team. Zit dit erop, dan verzorg je de gewassen. Dat doe je door ze water te geven of te bemesten. Hierbij kan het zijn dat een medewerker je wijst op een zieke plant, onkruid of andere afwijkingen. Jij bepaalt wat er moet gebeuren om de gezondheid van de bloemen en planten te garanderen.
Vervolgens ga je oogsten. Dat doe je met oogstmachines en/of andere hulpmiddelen. Je voert daarop een padregistratie uit en brengt de oogst naar de verwerkingsruimte, waar je de gewassen onder andere sorteert en verpakt en klaar maakt voor transport.
Je let tijdens je taken op problemen met machines, werktuigen en andere materialen, waarbij je simpele problemen zelf verhelpt. Anders licht je je leidinggevende in. Na afloop maak je de teelruimte schoon met een aantal andere medewerkers en desinfecteer je de gebruikte materialen. Ook houd je bij alle werkzaamheden rekening met veiligheid, het milieu en hygiëne.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk