Opleiding & Beroep - Opleidingen - Vakbekwaam medewerker teelt

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Vakbekwaam medewerker teelt" aan

Clusius College

Beschrijving opleiding

Als vakbekwaam medewerker teelt werk je in meeste gevallen in een kas. Dat doe je in de plantenteeltbranche, bijvoorbeeld de bolbloemen-, potplanten- en snijbloementeelt. Het begint met het opstellen van een planning. Je houdt daarbij voortdurend in de gaten of er goed en effectief wordt gewerkt. Je bereidt de kas voor op de werkzaamheden. Daarbij bepaal je, in overleg met de baas, welke Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Vakbekwaam medewerker teelt leer je gewassen kweken en verzorgen op het land en in de kas. Denk hierbij aan de grond voorbereiden, zaaien, verzorgen, oogsten en tot slot klaar maken voor transport. Naast dat je leert plannen en organiseren, ga je de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap.

Over Clusius College

Het Clusius College is het enige AOC in Noord-Holland en heeft vestigingen in 8 gemeenten ten noorden van het Noordzeekanaal. Het verzorgt opleidingen op het niveau van VMBO-groen en MBO, op het gebied van plant, dier, groen, bloem, voeding, natuur, recreatie, milieu en styling. VMBO-groen vestigingen zijn er in Amsterdam-Noord, Castricum, Heerhugowaard, Purmerend, Schagen en Stede Broec. VMBO Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als vakbekwaam medewerker teelt houd je van planten en bloemen. Het is belangrijk dat je voorzichtig kunt handelen, want planten zijn erg kwetsbaar. Je moet redelijk kunnen organiseren, samenwerken en begeleiden. Je kunt goed plannen en organiseren en weet prioriteiten te stellen. Soms moet je gelijktijdig verschillende werkzaamheden uitvoeren. Verder werk je nauwkeurig en snel. Om dat allemaal Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Groen & Agrarisch

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Citaverde College
Lentiz MBO
Terra MBO
Edudelta Onderwijsgroep
Aeres MBO
ROC West Brabant - Prinsentuin College
Zone.college
Helicon MBO Den Bosch
Clusius College
Yuverta
AOC De Groene Welle
Scalda
Curio
Curio
Controle code*: e0bc0Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk