/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Planner wegtransport


Als planner wegtransport kan je aan de slag in de transport- en logistieksector. Je werk daar op de planningsafdeling of transportafdeling.

Je bent onderdeel van een team maar werkt ook veel zelfstandig. Wel leg je bij al je werkzaamheden verantwoording af aan je leidinggevende.
Op basis van transportopdrachten die binnenkomen plan jij het wegtransport. Zo stel je bijvoorbeeld ritten en routes samen. Vervolgens maak je planningen. Daarbij houd je rekening met hoeveel ruimte er is per vrachtwagen, hoeveel lading erin past en de wensen van de baas en de tevredenheid van de chauffeurs. Bij het maken van die planningen word je bijgestaan door assistent-planners. Het kan voorkomen dat je een planning moet aanpassen als iets niet helemaal goed gaat.
Voordat ze vertrekken zorg je dat de chauffeurs de juiste papieren in hun bezit hebben, zodat op dat vlak niks mis kan gaan.

Zijn ze onderweg, dan begeleid je hen, in je rol als aanspreekpunt: het transport op afstand. In diezelfde rol krijg je te maken met de opdrachtgevers. Hebben de chauffeurs of opdrachtgevers ergens een vraag over, of is er een probleem? Dan ben jij degene die het aanhoort en afhandelt.
Is een transportopdracht vervuld, dan analyseer je hoe het is gegaan.

Maar niet al je werk heeft te maken met transport. Wat je ook doet is advies geven aan de directie over contracten met mogelijke klanten. Ook heb je administratieve taken als het versturen van facturen en het up-to-date houden van de transportadministratie.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk