/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Schipper binnenvaart


Als Schipper Binnenvaart werk je samen met bemanningsleden op een binnenvaartschip en vervoer je goederen en personen over binnenwateren tussen verschillende laad- en losplaatsen in Europa. Afhankelijk van het soort lading dat vervoerd wordt, heet dit bulkvaart, container- of vrachtvaart, tankvaart, autovaart, passagiersvaart of duw- en sleepvaart. Als Schipper Binnenvaart werk je in loondienst bij een binnenvaartonderneming onder leiding van een kapitein binnenvaart, of voer je zelfstandig het binnenvaartschip bij een varende ondernemer.

Als Schipper Binnenvaart werk je, afhankelijk van exploitatiewijze, vaak onregelmatig en in de meeste gevallen werk en woon je aan boord. Je hebt een uitvoerende rol waarbij je bemanningsleden opdracht geeft tot nautische, technische, operationele en huishoudelijke taken en helpt zelf ook mee bij de uitvoering daarvan. Je ondersteunt de kapitein binnenvaart bij de uitvoering van het veiligheids-, milieuzorg-, kwaliteits- en personeelsbeleid. Daarnaast geef je (bege)leiding aan de bemanningsleden bij het (leren) uitvoeren van hun werk en de leerlingen bij hun praktische opleiding. Je bent als Schipper Binnenvaart verantwoordelijk voor het door de kapitein binnenvaart aangewezen deel van de administratie.

Als Schipper Binnenvaart werk je zelfstandig in teamverband en ben je accuraat, flexibel, stressbestendig en oplossingsgericht. Je kan leidinggeven en bent communicatief vaardig. Daarnaast ben je discreet, integer en heb je een positieve instelling. Je fungeert als voorbeeld voor de andere bemanningsleden.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk