/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Kapitein Binnenvaart


Als Kapitein Binnenvaart werk je samen met bemanningsleden op een binnenvaartschip. Met het binnenvaartschip worden goederen en personen op economische wijze vervoerd over binnenwateren tussen verschillende laad- en losplaatsen in Europa. Daarbij kan er een onderscheid gemaakt worden tussen bulkvaart, container- en vrachtvaart, tankvaart, autovaart, passagiersvaart en duw- en sleepvaart. Je bent als Kapitein Binnenvaart eigenaar van je eigen schip of je vaart in dienst van een bedrijf/rederij. Jij bent verantwoordelijk voor het beleid op het schip. Denk hierbij aan het veiligheidsbeleid, milieuzorgbeleid, kwaliteitsbeleid en personeelsbeleid.

Als Kapitein Binnenvaart voer je nautische werkzaamheden uit, verzorg je de belading van het schip en voer je onderhoudswerkzaamheden uit. Daarnaast geef je leiding aan de bemanningsleden en begeleid je hen bij het uitvoeren van de verschillende taken. Je hebt als Kapitein Binnenvaart een grote verantwoordelijkheid. Je bent eindverantwoordelijk voor het veilig en bedrijfseconomisch inzetten van het schip en de bemanning, het naleven van wettelijke reglementen en voor het bedrijfsbeleid. Hiervoor moet je lastige beslissingen kunnen en durven te nemen.

Je bent als Kapitein Binnenvaart ondernemend, accuraat, flexibel, stressbestendig en oplossingsgericht en je kijkt telkens naar logistieke oplossingen in de totale keten om het transport te bevorderen. Je werkt zelfstandig en als er problemen zijn los jij deze op, soms in samenwerking met externe partijen, bedrijven en/of autoriteiten.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC Nova College
STC mbo college