Opleiding & Beroep - Opleidingen - Kapitein Binnenvaart

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Kapitein Binnenvaart" aan

ROC Nova College

Beschrijving opleiding

Als Kapitein Binnenvaart werk je samen met bemanningsleden op een binnenvaartschip. Met het binnenvaartschip worden goederen en personen op economische wijze vervoerd over binnenwateren tussen verschillende laad- en losplaatsen in Europa. Daarbij kan er een onderscheid gemaakt worden tussen bulkvaart, container- en vrachtvaart, tankvaart, autovaart, passagiersvaart en duw- en sleepvaart. Je bent Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding krijg je verschillende lessen over de wet- en regelgeving die geld als het gaat om het bevaren van water. Daarnaast krijg je les in Engels en Duits. Je leert van alles als het gaat om het beheer van het schip, de getijden en de navigatie hiervan. Lessen in ondernemerschap zoals administratie, financieel management en andere vaardigheden die bij een eigen zaak horen worden ook Lees verder »

Over ROC Nova College

Het ROC Nova College Het ROC Nova College verzorgt middelbare beroepsopleidingen Economie, Techniek en Zorg & Welzijn en onderwijs voor volwassenen. Je vindt ons in de regio's IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen en de Duin- en Bollenstreek. Ruim 14.000 cursisten vanaf 16 jaar volgen bij ons een opleiding. Het is belangrijk goed na te denken over de toekomst en bewust te kiezen voor Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Jij bent altijd de leider van de groep. Je staat stevig in je schoenen en kunt mensen aansturen. Jij bent zelfstandig en klaar om de wateren te bevaren. Daarnaast ben je niet onbekend met de Engelse of Duitse taal of bang om de internationale wateren op te gaan. Je bent verantwoordelijk en commercieel ingesteld wat van belang is wanneer je je eigen zaak eventueel begint.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-. Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 3-4
  Vormen BBL
  Branches Maritiem

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau-4 heet een middenkaderopleiding. Je studie duurt 3 of 4 jaar, dit verschilt per opleiding.

De toelatingseisen zijn voor een middenkaderopleiding iets anders dan voor mbo-opleidingen op de andere niveaus:

je hebt een diploma Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): STC mbo college
ROC Nova College
Controle code*: 3a593Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC Nova College
STC mbo college