/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Assemblagetechnicus


Als Assemblagetechnicus Mobiliteitsbranche werk je bij serieproductiebedrijven en/of assemblagebedrijven. Je werkt meestal in een assemblagehal waar je aan de hand van werktekeningen zelfstandig componenten en halffabrikaten van bijvoorbeeld auto-onderdelen monteert en assembleert.

Tijdens je werkzaamheden bereid je assemblagewerkzaamheden voor. Je krijgt hiervoor instructies van je leidinggevende. Vervolgens controleer je of de aangeleverde onderdelen en componenten compleet zijn en/of niet beschadigd zijn. Aan de hand hiervan ga je aan de slag en monteer je de onderdelen aan auto’s. Je test of het goed is aangebracht en/of het goed werkt. Je weet het nodige van auto's en de verschillende delen ervan, van carrosserie-delen tot remmen, banden, airco, airbags enzovoort. Je kunt aan een lopende band werken, waar iedereen het zijne (hare) doet aan een voertuig, maar in kleine gespecialiseerde bedrijven kun je (samen met collega's) een complete auto bouwen.

Je werkt altijd in een team waarbij je verantwoordelijk bent voor een stukje van het bouwproces van een voertuig. Dit betekent dat je goed moet kunnen samenwerken. Ook werk je heel nauwkeurig en controleer je of je alles goed gemonteerd hebt. Een klein foutje kan al grote gevolgen hebben. Je moet ook goed kaarten waarop werkinstructies staan kunnen lezen.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Edumatch College

Beroepen bij deze opleiding:

Assemblagetechnicus Mobiliteitsbranche