/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Security Management


Tijdens de opleiding volg je specifieke security-vakken zoals:

securitykunde
risicomanagement
crowdmanagement
criminologie
crisismanagement
security awareness.

Daarnaast krijg je natuurlijk reguliere basisvakken zoals:

rechten
bedrijfskunde
economie

Ook zijn er trainingen op het gebied van communicatie en ethiek, onderzoeksmethoden en statistiek en managementvaardigheden.

De bachelor opleiding Security Management duurt vier jaar. Naast interessante theorie op het gebied van bijvoorbeeld securitykunde, criminologie en bedrijfskunde is de opleiding ook gericht op de praktijk.

Eerste jaar (propedeuse)
De propedeuse bestaat uit vier delen:

Kwartiel 1
De oriëntatie en kennismaking met Security Management. Wat betekent security nu eigenlijk? Wat is het verschil tussen safety en security en wat zijn maatschappelijke ontwikkelingen op dit gebied? In dit eerste kwartiel kom je hierover alles te weten.

Kwartiel 2
Je krijgt een risicosituatie voorgelegd en daarvoor schrijf jij een beveiligingsadvies. Je verdiept je in andere bestaande risicosituaties en bijbehorende oplossingen, en er komt ook een stukje recht bij kijken. Je leert bijvoorbeeld over zogenaamde juridische randvoorwaarden (zoals de privacywetgeving).

Kwartiel 3
Je hebt een beveiligingsplan met allerlei maatregelen. Maar hoe worden deze beveiligingsmaatregelen goed ingevoerd? En welke partijen komen daarbij kijken? Dat leer je in het derde kwartiel.

Kwartiel 4
Tijd om onderzoek te doen. Welke bedreigingen komen er veel voor in het bedrijfsleven? En wat kost dat allemaal? Jij brengt het allemaal in kaart. Ook maak je kennis met belangrijke bedrijven in Nederland die zelf beveiliging georganiseerd hebben of daarin advies geven.

Tweede, derde en vierde jaar
Na het eerste oriënterende jaar maak je in het tweede en derde studiejaar een flinke verdiepingsslag. Je werkt zelfstandig of in teams aan een groot aantal praktijkopdrachten, met adviezen, plannen en analyses als resultaat. Je ontwikkelt je op verschillende gebieden, zoals nationale veiligheid en terrorisme, ICT en internetveiligheid, business continuity, ICT en privacy en mainport security (vliegvelden en havens).

Het vierde jaar begint met een minor; een half studiejaar waarin je de gelegenheid krijgt je te ontwikkelen op een bepaald kennisgebied. Dat kan een specialisatie binnen Security Management zijn, een verbredende minor bij een andere opleiding of een doorstroom minor om jezelf alvast voor te bereiden op een masteropleiding (universitaire studie). Daarna studeer je af.

Titel
Als je de opleiding Security Management succesvol hebt afgerond mag je de titel 'Bachelor of Business Administration (BBA)' voeren.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Saxion