/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO-bachelor Toegepaste psychologie klassikaal


Opzet van de opleiding HBO Toegepaste psychologie
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
Het studieprogramma van Toegepaste psychologie bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De propedeuse heeft een oriënterende en vormende functie en een kennismakingsfunctie binnen de opleiding.

Vanaf de start van de hoofdfase kies je voor 1 van de volgende 4 uitstroomvarianten:
1. Geestelijke gezondheidszorg kinderen en jeugd
2. Geestelijke gezondheidszorg volwassenen en ouderen
3. Onderwijs
4. Arbeid en organisatie.

Gedurende de opleiding voer je praktijkopdrachten uit. De Integrale opdracht in de hoofdfase is gericht op het doorlopen van een geheel traject van een cliënt, vanaf de intake tot de afsluiting.

Studieduur
Deze vierjarige HBO-bacheloropleiding is onderverdeeld in 3 collegejaren en een afstudeerfase. Afhankelijk van werkervaring, de huidige werkplek en de geïnvesteerde tijd kan de afstudeerfase in veel gevallen versneld worden afgerond. Langer over de opleiding doen is ook mogelijk, tot maximaal 6 jaar. Hiervoor hoeft niet opnieuw collegegeld te worden betaald. Indien je van de iPad-actie wilt profiteren, wordt het lesgeld per betaaltermijn €205,–. Op het inschrijfformulier kun je je keuze aangeven.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven