/ home  

Terug

verkleinen vergroten

HBO-deelprogramma Webdesign klassikaal


De opleiding bestaat uit de modules HTML5/CSS3, Interactieontwerp, Adobe Photoshop en Social media.

HTML5/CSS3
Je leert werken met HTML5 (een van de meest gebruikte opmaaktalen) en CSS3 (Cascading Style Sheets). Je leert o.a. elementen met CSS opmaken, koppelingen maken, werken met HTML-lijsten en –tabellen, afbeeldingen, video en audio gebruiken, formulieren maken en opmaken, een lay-out maken met CSS en JavaScript binnen de HTML-pagina toepassen.

Interactieontwerp
Internet en software worden steeds intuïtiever. Iemand die Word gebruikt of via internet iets opzoekt, hoeft niet per se eerst een cursus te volgen om die omgevingen te beheersen. De omgeving is gebouwd met de gebruiker in het achterhoofd; dit noemt men user-centered design of ontwerpen voor de gebruiker. Hoe intuïtiever een website is gebouwd, hoe positiever de gebruiker over die website zal zijn, en hoe vaker deze zal terugkeren op deze site. De doelstelling van deze module is een mensgericht (user-centered) ontwerpproces in te richten en uit te voeren. Daarbij is aandacht voor hoe de gebruiker denkt en waarneemt, en hoe het ontwerp afgestemd kan worden op die gebruiker.

Adobe Photoshop
Deze module brengt je kennis op het niveau Adobe Certified Expert. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. bestanden en bridge, selecties, lagen, maskers en kanalen, type tool en vector tool, fotobewerking, illustreren met Photoshop, filters en effecten, kleurbeheer en Photoshop voor webdesigners.

Social media
Deze module maakt je bewust van de mogelijkheden en valkuilen van social media. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het social media-landschap, social media en reputatie, social media en marketing, social media in corporate communicatie, het invoeren van social media in een organisatie en het ACCESS-model.

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Houd daarnaast rekening met een extra uitgave van ca. € 25,- (2012).

Digitale leeromgeving
Via Campus, de digitale leeromgeving, is de docent altijd bereikbaar voor vragen. Campus biedt daarnaast tal van innovatieve studietools, zoals een digitaal portfolio en een unieke online kennistrainer (ook voor op je smartphone). Bovendien worden bij steeds meer opleidingen online hoorcolleges aangeboden om bepaalde onderwerpen uit de lesstof te verduidelijken of uit te lichten.

De digitale leeromgeving wordt ondersteund door de volgende browsers: Internet Explorer 7.0 of 8.0, Firefox 6.0 en Google Chrome.

Dit heb je nodig
Om de opleiding te kunnen volgen, dien je te beschikken over een laptop die je tijdens de bijeenkomsten meeneemt. Daarnaast heb je de Design Collection van Adobe nodig (Illustrator, Indesign, Flash, Dreamweaver en Photoshop). Als student van Hogeschool kun je via Surfspot een jaarlicentie voor de Design Collection aanschaffen voor € 77,-.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

LOI voor Bedrijven