/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Bestuurskunde/Overheidsmanagement - Urban Studies (voltijd)


De omgeving verandert snel en de wereld lijkt groter dan ooit. De manier waarop wij leven, wonen en werken vraagt om een nieuwe vorm. Hoe vergroten we bijvoorbeeld de leefbaarheid en sociale veiligheid in een wijk? Hoe helpen we bij het realiseren van eigen initiatieven van bewoners? Hoe gaan we om met schooluitval en jeugdwerkloosheid? En wat zijn de gevolgen van de vergrijzing?

Bij Bestuurskunde, één van de Urban Studies, leer je hoe je deze veranderende maatschappij kunt besturen en vormgeven, vaak in samenwerking met andere partijen. Door vanaf het eerste jaar intensief samen te werken met studenten van de andere Urban Studies leer je breder te kijken. Dit helpt om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen voor de bestuurlijke en ruimtelijke vraagstukken van morgen.

Regisseur van de maatschappij
Samenwerking tussen partijen wordt steeds belangrijker om oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken. Als bestuurskundige maak jij het verschil. Je verbindt verschillende partijen zoals burgers, gemeente, woningcorporaties, adviesbureaus of zorginstellingen. Hierbij breng je de verschillende belangen in beeld, maak je het gezamenlijke doel helder en krijg je de boodschap op de juiste manier op de juiste plek. Zo zorg je ervoor dat het doel behaald wordt, het juiste beleid gemaakt wordt en draag je bij aan de ontwikkeling van een leefbare samenleving.

Als bestuurskundige werk je vaak vanuit een advies-, beleids – en/of onderzoeksfunctie, bijvoorbeeld bij overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties, welzijnsorganisaties, ziekenhuizen, adviesbureaus, woningbouwcorporaties of energiebedrijven.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Saxion
Saxion, locatie Deventer