/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Bestuurskunde/Overheidsmanagement - Urban Studies (voltijd)


Er is voor de aanmelding bij het hoger onderwijs veel veranderd. Je moet je nu uiterlijk op 1 mei aanmelden via Studielink. Verder moet je om te kunnen beginnen met de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement, voldoen aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding.

Toelating Havo of VWO
Heb je een havo- of vwo-diploma met een profiel dat tot 1 augustus 2007 op het vo werd aangeboden, dan heb je een oud profiel. Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van opleiding getoetst en vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Het kan dus zijn dat je profiel nog niet voldoet aan de toelatingseisen en je dus ‘deficiënt bent’ voor de gekozen opleiding. Om te worden toegelaten dien je een deficiëntietoets af te leggen die je met voldoende resultaat moet afsluiten om te kunnen worden ingeschreven.

Je beschikt over een diploma havo of vwo met gewenst profiel en je toont aan dat je de volgende vakken in de vrije ruimte of als extra vak met voldoende resultaat hebt gevolgd:

Havo Profiel:
Natuur en Techniek (NT) – Economie
Natuur en Gezondheid (NG) - Economie
Economie en Maatschappij (EM) - Ja
Cultuur en Maatschappij (CM) – Economie

Vwo Profiel:
Natuur en Techniek (NT) – Economie
Natuur en Gezondheid (NG) - Economie
Economie en Maatschappij (EM) - Ja
Cultuur en Maatschappij (CM) – Economie

Toelating mbo
Je beschikt over een diploma mbo niveau 4. Er zijn diverse korte trajecten voor mbo'ers. Informeer naar de mogelijkheden.

Buitenlands diploma
Je beschikt over een niet in Nederland afgegeven diploma van een opleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan het hierboven bedoelde vwo, havo of mbo-diploma.

21+ onderzoek
Indien je niet aan één van de bovenstaande eisen voldoet, kun je, wanneer je uiterlijk op 1 september 2014, 21 jaar of ouder bent, vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het ‘21+onderzoek’. Je bent toelaatbaar tot inschrijving voor de opleiding als je de volgende onderdelen van het 21+onderzoek met voldoende resultaat hebt afgelegd.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Saxion
Saxion, locatie Deventer