/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Monteur telecommunicatie (niveau 2)


Studievorm
De opleiding tot monteur telecommunicatie is geen traditionele opleiding met een vast programma, maar speelt in op de al aanwezige kennis en vaardigheden van de medewerker en de behoefte van het bedrijf.

Een intakeprocedure maakt duidelijk over welke competenties de deelnemer al beschikt en welke hiaten nog moeten worden aangevuld. De competentiegerichte opleiding wordt samen met het bedrijf ingevuld, zodat het leren zowel op de opleiding als in de praktijk wordt gerealiseerd en tevens afgestemd is op de behoefte van uw bedrijf. De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid.

Erkend leerbedrijf
Bij de BBL-opleiding telecommunicatie werkt de deelnemer het merendeel binnen het bedrijf en gaat tussen de 20 en 30 dagen per jaar naar één van onze trainingscentra voor praktijk en theorie lessen. Uw bedrijf dient een erkend leerbedrijf te zijn. U stelt binnen uw bedrijf een praktijkopleider aan die de medewerker begeleidt en beoordeelt. Dirksen Opleidingen zorgt voor een goede instructie van de praktijkopleider en voor een werkboek voor de praktijkcomponent van de opleiding. Hierdoor kan het geleerde direct in de praktijk worden gebracht en maakt het werken een belangrijk onderdeel uit van de opleiding.

Programma
Voor de monteur telecommunicatie biedt Dirksen verschillende leertrajecten. Naast een aantal noodzakelijke kenniselementen, wordt een programma samengesteld dat past binnen het werkveld van het bedrijf en aansluit bij de capaciteiten en wensen van de medewerker. Het programma wordt onder andere samengesteld uit opleidingen die tevens recht geven op de door de telecommunicatiebranche erkende certificaten. U kunt kiezen voor een tweejarige opleiding binnen de koperinfrastructuren of glasvezel-infrastructuren.

Monteur telecommunicatie koperinfrastructuren
De opleiding Monteur telecommunicatie koperinfrastructuren bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen.

telecommunicatie infrastructuren
monteur krimplassen klein laswerk
elektriciteitsleer voor de telecommunicatie monteur
digitale communicatie begrippen en samenhang
hoofdverdelers praktijk
kabelverdelers en ISRA praktijk
VCA
beroepspraktijkvorming (BPV)

Monteur telecommunicatie glasvezelinfrastructuren
De opleiding Monteur telecommunicatie glasvezelinfrastructuren bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen.

telecommunicatie infrastructuren
fiber to the home klantaansluitingen
elektriciteitsleer voor de telecommunicatie monteur
digitale communicatie begrippen en samenhang
monteur glasvezeltechniek bovengronds
optische verdelers en netwerkcomponenten, professioneel patchen
VCA
beroepspraktijkvorming (BPV)

Studieduur
De studie duurt gemiddeld twee jaar. De medewerker volgt een aantal dagen per jaar lessen in één van de trainingscentra van Dirksen Opleidingen.

Aanvang
Gehele jaar.

Trainingslocatie
Een groot deel van de opleiding wordt uitgevoerd binnen het bedrijf. Daarnaast gaat de deelnemer tussen de 20 en 30 dagen per jaar naar één van de trainingscentra van Dirksen (afhankelijk van het programma) in Arnhem, Maarssen of Tilburg.

Certificering
Tijdens de opleiding worden diverse certificeringen afgenomen waarvoor de medewerker certificaten ontvangt. Deze certificaten vormen samen met de BPV-beoordeling, de basis voor het erkende mbo-diploma.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk