/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Maritiem Officier


Het eerste jaar (propedeuse) is bedoelt om je inzicht te geven in het werkveld en de basis te leggen voor de verdere studie. Je werkt thematisch of projectgewijs aan bepaalde opdrachten. Je leert tijdens deze projecten om goed samen te werken. Aan de thema’s en projecten waaraan je werkt zijn verschillende vakken geïntegreerd. Je kunt vakken verwachten zoals wiskunde, natuurkunde, mechanica, elektrotechniek en informatica. Aangezien je ook internationaal kunt gaan varen krijg je ook les in verschillende talen. Verder krijg je vakken zoals zeemanschap, navigatie, scheepswerktuigkunde en communicatieve vaardigheden. Praktijkervaring doe je ook op met behulp van zeer geavanceerde simulatoren, bezoeken aan schepen, scheepswerven en rederijen.

In de hoofdfase (3 jaar) wordt de studie uitgebreid en toegespitst op de afstudeerrichting die je kiest. Je krijgt nu ook te maken met vakken als meteorologie, bedrijfskunde, beladingstechnologie en voortstuwingssystemen. Je legt enkele examens af voor de nodige certificaten. Het pre-sea certificaat (o.m. veiligheid en brandbestrijding) en Marcom-A (maritieme radiocommunicatie). Je loopt in het 3e jaar stage aan boord van een schip. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht.
Keuzemogelijkheden verschillen per hogeschool - informeer dus goed wat bij elke hogeschool mogelijk is. Afstudeerrichtingen zijn onder meer:
Navigatie en logistiek/technische vervoerskunde;
Scheepswerktuigkunde en energietechnologie;
Scheepswerktuigkunde en navigatie;
Navigatie en logistiek management;
Scheepswerktuigkunde en algemene operationele technieken;
Hoppertechnologie.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk