|
Gastronoom/sommelier
Beschrijving beroep
Tijdens je werkzaamheden geef je gasten informatie over de opbouw van de wijnkaart en over de smaak, samenstelling en herkomst ervan. Op verzoek van een gast leg jij uit welke wijn bij een gerecht past en welke juist wel of niet gekozen kan worden. Je bekijkt wat de ervaringen van collega’s en gasten zijn omtrent wijnen. Op basis hiervan analyseer e nieuwe inzichten in de gastronomie en Lees verder »
Wat wordt er van je verwacht
In dit beroep is het belangrijk dat je goed naar de wensen en behoeften van de gasten luistert. Alle adviezen die jij aan hen geeft zijn gebaseerd op hun voorkeuren. Je hebt een groot doorzettingsvermogen, omdat je altijd de beste service wilt verlenen aan gasten. Hierbij verricht je extra krachtinspanning en weet je het hoofd koel te houden tijdens drukke tijden. Je moet op een nette en sociale Lees verder »
|
|
Informatie
Salaris |
Er zijn van dit beroep geen salarisgegevens bekend. |
Branches |
Horeca |
|
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
Meer over het werkveld:
Meer informatie over werken in de Horeca vind je op de site van het Horeca Branche Instituut.
http://www.horeca.nl
|
|
|