Opleiding & Beroep - Opleidingen - Stuurman-werktuigkundige vissersschepen SW5

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Stuurman-werktuigkundige vissersschepen SW5" aan

STC mbo college

Beschrijving opleiding

Als Stuurman-werktuigkundige vissersschepen werk je op een vissersschip. Er wordt aan boord gewerkt én gewoond met samen met andere bemanningsleden. Dit impliceert, naast een grote taakgerichtheid en inzet, een sociale opstelling ten opzichte van andere opvarenden. Je verricht je werkzaamheden op het dek, op de brug, in de machinekamer en in de overige ruimten op het schip. Als Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding krijg je lessen in nautische en technische vakken. Hierbij kun je denken aan het leren navigeren, manoeuvreren voortstuwing en elektrotechniek. Daarnaast wordt je bijgebracht hoe scholen vis worden opgespoord met de hulp van apparatuur aan boord van het schip. Visvangst, netten uitzetten en binnenhalen zijn daarnaast onderdelen binnen de opleiding. Nederlands, rekenen en Lees verder »

Over STC mbo college

Het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen voor operationele en management functies in de logistieke- en transportketen en de procesindustrie. Het Scheepvaart en Transport College is door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkend als enige vakschool voor scheepvaart, logistiek en Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je hebt een interesse in techniek en weet zeker dat jij thuis hoort aan boord van een visserschip. Je hebt een goed technisch inzicht en kunt goed samenwerken binnen een team van bemanningsleden. Het aansturen van collega’s is voor jou geen probleem en je levert altijd het best mogelijke resultaat af als het gaat om je werk.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-. Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL
  Branches Maritiem, Werktuigbouwkunde

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Berechja College
STC mbo college
ROC Kop van Noord-Holland
Controle code*: 077fcTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Stuurman-werktuigkundige zeevisvaart SW5