Opleiding & Beroep - Opleidingen - Basislasser

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Basislasser" aan

ROC Friese Poort

Beschrijving opleiding

Als basislasser kan je onder andere aan de slag in de machine-industrie, elektrotechniek en in de bouw. Je werkt binnen het eigen bedrijf en op locatie. Je krijgt eenvoudige opdrachten van je leidinggevende. Vaak gaat het om hele reeksen van hetzelfde product. Je voltooit de opdrachten in je eentje of als onderdeel van een team. Nadat je de werkopdracht hebt gekregen ga je kijken wat je Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens je opleiding krijg je lessen in het bewerken van metaal, tekeningen lezen, slijpen en booglassen. Daarna wordt de opgedane theoretische kennis toegepast in de praktijk wanneer je aan de slag gaat. Je leert welke materialen belangrijk zijn om te kennen tijdens je werkzaamheden en welke apparaten jij moet gebruiken om de beste, stevige verbindingen te lassen. Veilig werken en veiligheid Lees verder »

Over ROC Friese Poort

Regionaal Opleidingen Centrum Friese Poort verzorgt voor ruim 11.500 deelnemers beroepsonderwijs. Het onderwijs wordt aangeboden vanuit vestigingen in Leeuwarden, Dokkum, Drachten, Sneek en Emmeloord. Persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en sterke regionale gebondenheid zijn belangrijke kenmerken van ROC Friese Poort. Vanuit de christelijke achtergrond tracht ROC Friese Poort op een Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als basislasser is het belangrijk dat je werk van goede kwaliteit levert, ook onder druk. Om dat te kunnen heb je enig ruimtelijk inzicht nodig en moet je geconcentreerd en nauwkeurig werken. Daarbij kan de eentonigheid van de opdrachten een mogelijk nadeel zijn.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-. Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BOL, BBL
  Branches Metaal

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Friesland College
ROC Friese Poort
Da Vinci College
ROC van Twente
Scalda
ROC van Flevoland
Summa College
ROC van Amsterdam
Techniek College Rotterdam
Controle code*: 7a06eTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Metaalbewerker