Opleiding & Beroep - Opleidingen - Basisgoudsmid

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Basisgoudsmid" aan

Zadkine

Beschrijving opleiding

Als Basisgoudsmid heb je een uniek beroep. Je bent een vakman die sieraden en gebruiksvoorwerpen maakt van (edel)metalen en edelstenen. Je werkt in een werkplaats en eventueel in een verkoopruimte. Je bent in loondienst bij een goudsmid of een juwelier en je werkt in zijn opdracht en onder zijn verantwoordelijkheid. Als Basisgoudsmid vervaardig en repareer je sieraden en kleine Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens deze opleiding leer je basisvaardigheden en- technieken van een basis goud- of zilversmid. Je leert om te gaan met verschillende materialen en de eigenschappen hiervan. Ook werk je met allerlei gereedschappen en apparaten die je nodig hebt tijdens het gehele proces van het goud smeden. Daarnaast leer je sieraden ontwerpen en deze ontwerpen tot uitvoering te brengen. De vakken Lees verder »

Over Zadkine

ROC Zadkine - Onderwijs voor iedereen. - ROC Zadkine is een dynamisch instituut voor educatie en middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. Ongeveer 30.000 jongeren en volwassenen volgen hier momenteel overdag of 's avonds een opleiding op ongeveer 50 locaties in de regio Rotterdam en daarbuiten, bijvoorbeeld in Schoonhoven. Het onderwijsaanbod omvat bijna 400 opleidingen, verdeeld over Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je bent artistiek, ambachtelijk en technisch ingesteld zodat je de juiste materialen en technieken weet te gebruiken. Je maakt, wanneer dat nodig is, zelf basismaterialen door te smelten, te gieten en/of te legeren. Daarna bewerk je het basismateriaal zodat een onderdeel van een sieraad of klein gebruiksvoorwerp ontstaat. Je kunt hiervoor verschillende vormen technieken gebruiken zoals, walsen, Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-. Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL
  Branches Fijnmechanica

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Zadkine
Controle code*: 1697fTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Zadkine