Opleiding & Beroep - Opleidingen - Dierenartsassistent paraveterinair

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Dierenartsassistent paraveterinair" aan

AOC De Groene Welle

Beschrijving opleiding

Na het succesvol afronden van de opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair kun je werk vinden in bijvoorbeeld een dierenartsenpraktijk. Je krijgt daar te maken met verschillende soorten dieren zoals koeien, varkens en paarden. Je kunt ook werken met gezelschapsdieren zoals honden, katten, cavia’s, konijnen en noem maar op. Je kunt ook aan de slag bij een kliniek voor bijzondere Lees verder »

Opleidingsinhoud

Dit is een opleiding waarbij je veel verschillende informatie krijgt. Ten eerste leer je over anatomie, fysiologie en pathologie van dieren. Je leert hoe ze zijn gebouwd en welke problemen zich kunnen voordoen. Ten tweede ga je leren met welke instrumenten je gaat werken en waarvoor deze dienen. Je leert eerste hulp, medicijnen beheren en voorschrijven en radiologie. Als laatste krijg je nog les Lees verder »

Over AOC De Groene Welle

Creatief, innovatief en ondernemend; dat is De Groene Welle. Wij bieden eigentijdse opleidingen, die goed aansluiten op toekomstig beroep, vervolgopleiding en maatschappij. Door onze contacten met het bedrijfsleven weten we wat er speelt in de beroepspraktijk en welke ontwikkelingen er aan komen. Hier hebben leerlingen in hun opleiding voordeel van. Doordat we rekening houden met ieders wensen, Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Om dit beroep uit te oefenen moet je er van houden om met dieren om te gaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een klantgerichte instelling hebt. Je zult er rekening mee moeten houden dat je ook te maken krijgt met minder leuke momenten, je werkt namelijk vaak met zieke dieren. Je moet voortdurend letten op de situatie van het dier. Je moet kunnen werken volgens het zorgsysteem. Verder hoor Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 3-4
  Vormen BOL
  Branches Dieren

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Landstede
Citaverde College
Nordwin College
Lentiz Onderwijsgroep
AOC Terra
Aeres MBO Almere
ROC West Brabant - Prinsentuin College
Zone.College
Helicon MBO Den Bosch
Clusius College
Wellantcollege
AOC De Groene Welle
Landstede MBO
Curio
Curio
Controle code*: 024d1Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk