Opleiding & Beroep - Opleidingen - Eerste Autospuiter

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Eerste Autospuiter" aan

Noorderpoort

Beschrijving opleiding

Een eerste autospuiter weet alles over het in kleur spuiten van een auto. Het kan zijn dat je de hele auto een nieuwe kleur geeft, maar meestal gaat het om reparaties of herstelwerkzaamheden. Bijvoorbeeld als een andere eerste autospuiter geen goed werk heeft verricht. Behalve kleur breng je ook een beschermende laklaag aan. Voordat je de verf kunt gaan spuiten, moet je eerst de ondergrond Lees verder »

Opleidingsinhoud

Je zit één dag op school en je werkt vier dagen in de praktijk. Tijdens je opleiding eerste autospuiter leer je bijvoorbeeld hoe je het vlak van de auto die gaat lakken moet schuren. Verder leer je alles over autospuiten dat je maar kunt bedenken. Van het spuiten van een auto in één kleur tot aan ingewikkelde opdrachten. De vakken die je volgt zijn onder andere autotechniek, Nederlands en Lees verder »

Over Noorderpoort

Het Noorderpoortcollege is een Regionaal Opleidingencentrum, in 1998 ontstaan uit een fusie van 14 onderwijsinstellingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Sindsdien is het Noorderpoortcollege uitgebreid met onder meer een instelling voor beroeps- en bedrijfsopleidingen, een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs en de afdelingen Zakelijke Dienstverlening en Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet het geduld hebben om lak te mengen totdat de kleur is bereikt van de auto waar je mee bezig bent. Bovendien moet je leren om zo snel en efficiënt mogelijk te werken. Je hoeft je werk niet af te raffelen, maar als eerste autospuiter heb je het druk en je mag niet eindeloos lang over elke opdracht doen. Er wordt ook van je verwacht dat je je werkplek redelijk schoon houdt. Als er een klant Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur
  Vormen BOL, BBL
  Branches Carrosserietechniek, Motorvoertuigen

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC Mondriaan
Firda (Friesland College)
ROC van Twente
mboRijnland
ROC Midden Nederland
ROC Leiden
Summa College
ROC van Amsterdam
Rijn IJssel
Noorderpoort
ROC West Brabant - Radius College
Curio
Curio
Controle code*: 24bb4Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk