Opleiding & Beroep - Opleidingen - Instrumentmaker

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Instrumentmaker" aan

Leidse instrumentenmakers school

Beschrijving opleiding

Als Instrumentmaker kun je werken in de metaalproductenindustrie of bij gespecialiseerde bedrijven die instrumenten op maat maken. De Instrumentmaker is iemand die instrumenten maakt, ook wel een "fijnbankwerker" of "fijnmechanicus" genoemd. Als instrumentmaker ben je een echte vakman of vakvrouw op een bepaald gebied. Je kunt bijvoorbeeld lenzen of gereedschap voor verschillende doeleinden Lees verder »

Opleidingsinhoud

Ga je de opleiding tot instrumentenmaker volgen? Dan krijg je onder andere les in de vakken 3D-tekenen, CNC en constructieleer. Je leert hoe je (CNC) machines moet klaarmaken voor productie en het in elkaar zetten en testen van fijnmechanische producten.Genoeg afwisseling dus!

Over Leidse instrumentenmakers school

De LIS is een vakschool voor precisietechniek en verzorgt opleidingen voor research instrumentmaker op MBO - techniek niveau 2(A) en 4(B). De opleidingen bestaan uit een theorieopleiding in de fijnmechanische techniek (MBO - FMT) in combinatie met praktisch gerichte opleidingen in een van de volgende richtingen: Metaal, warmglasbewerken, optisch glasbewerken (niveau 2 en 4) Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Het is in dit beroep belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Je moet daarom secuur kunnen werken. Je ben handig, ook als het gaat om precisiewerk en kunt goed presteren binnen een team.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO. Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BOL
  Branches Fijnmechanica

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Leidse instrumentenmakers school
ROC van Amsterdam
Noorderpoort
Controle code*: 77440Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk