Opleiding & Beroep - Opleidingen - Docent dans

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Docent dans" aan

Codarts, Hogeschool voor de Kunsten

Beschrijving opleiding

Tijdens de opleiding Dans leer je verschillende dansstijlen. Bijvoorbeeld klassieke dans, jazzdans, moderne dans, dansexpressie en internationale dans. De nadruk ligt op mentale, creatieve en fysieke ontwikkeling van je danstalent. Bij de opleiding hoort ook een gedeelte cultuurgeschiedenis.

Opleidingsinhoud

In de propedeuse (1 jaar) maak je kennis met het werkveld en je oriënteert je op de opleidingsmogelijkheden. Het eerste studiejaar is voor elke student hetzelfde. In de hoofdfase ( 3 jaar) oriënteer je op je vakgebied. Je krijgt danstechnische vakken, daarnaast volg je ook vakken als acteren, zang en kleinkunst. Je zult tijdens je studie ook samenwerken met medestudenten aan projecten en Lees verder »

Over Codarts, Hogeschool voor de Kunsten

Missie Codarts, Hogeschool voor de Kunsten wil jonge mensen met talent het kunstvak bijbrengen zodat zij hun persoonlijkheden kunnen verwezenlijken. Dit betekent dat er ruime mogelijkheden zijn voor studenten om individueel talent, aanleg en interesse zo te ontwikkelen dat er een harmonieuze persoonlijkheid kan ontstaan. Visie Er staat de studenten een breed aanbod kunstvakonderwijs, dat Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet zelf natuurlijk een goede danser zijn, met een uitstekende lichamelijke conditie. Als je in de theaterwereld gaat werken, moet je ook kunnen werken met regisseurs - of zelf als regisseur optreden, voorstellingen kunnen samenstellen en (laten) uitvoeren. Het is belangrijk dat je mentaal en fysiek ook sterk in je schoenen staat. De danswereld is een harde wereld, waar je ook mee te maken Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 3-4
  Vormen Voltijd
  Branches Muziek, Kunst & Cultuur

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Codarts, Hogeschool voor de Kunsten
Controle code*: 80cc2Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk