Opleiding & Beroep - Opleidingen - Huidtherapie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Huidtherapie

Beschrijving opleiding

Je werkt met mensen die om verschillende redenen problemen met de huid hebben. Het kan bijvoorbeeld gaan om een beschadigde huid of mensen met huidproblemen die hun leven nadelig beïnvloeden. Je komt tijdens je werk in aanraking met slachtoffers van ongelukken en brandwonden, maar ook met mensen die een aangeboren afwijking hebben aan de huid. Je kunt hierbij denken aan wijnvlekken, Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) bevat alle basisvakken, theoretisch en praktisch. Daarnaast maak je kennis met het werkveld en dat kan aangrijpend zijn. Het vakkenpakket is zeer breed en bevat onder meer medische vakken als anatomie en fysiologie, pathologie, kennis van medicijnen en biochemie. Daarnaast volg je ook sociale vakken als psychologie en sociale vaardigheden. Je krijgt ook specifieke vakken Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Francien: Welke producten zijn nou echt goed voor je huid? Je kan het beste producten kiezen waar zo min mogelijk extra toevoegingen in zitten, zoals parfum, kleurstoffen. Ook producten die je huid uitdrogen, waar bijvoorbeeld een alcohol in zit, kan je beter niet gebruiken. Dagelijks een beschermende crème en een milde reiniging is over het algemeen goed genoeg. Daarnaast kan je Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet gevoel hebben voor mensen bij wie het uiterlijk een groot sociaal-emotioneel probleem vormt. Bovendien hebben veel mensen dat te 'danken' aan een ongeval. Er spelen dus nogal wat emoties een rol als je een behandelingsplan gaat opstellen en uitvoeren. Sommige behandelingen zijn ook pijnlijk voor de patiënt en ze zijn vaak langdurig. Alles bij elkaar betekent dat, dat je zelf ook Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Gezondheidszorg

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Utrecht
De Haagse Hogeschool
Controle code*: 9a157Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk