Opleiding & Beroep - Opleidingen - Gespecialiseerd kok

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Gespecialiseerd kok" aan

De Rooi Pannen

Beschrijving opleiding

Als gespecialiseerd kok werk je in de keukens van hotels, restaurants, eetcafés, ziekenhuizen, verpleeghuizen of congrescentra. Je werkt in keukens die opgedeeld zijn in verschillende parties. Een partie is een aparte afdeling in een keuken bijvoorbeeld de koude keuken, de warme keuken en de patisserie. Je bereidt bijzondere, creatieve en luxe gerechten. Je werkt onder leiding van de chef-kok of Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding specialiseer jij je als toekomstig kok. Je leert niet de basistechnieken, maar leert bijzondere kooktechnieken die bij jou gekozen specialisatie nodig zijn. Je verdiept je in nieuwe trends en leert verschillende gerechten ontwikkelen. Andere vakken die worden aangeboden zijn o.a. leidinggeven en plannen. Daarnaast leer je hoe het budget wordt opgesteld voor de keuken en leer Lees verder »

Over De Rooi Pannen

De Rooi Pannen is een verticale scholengemeenschap voor VMBO en MBO met beroepsopleidingen in de sectoren Handel, Horeca, Toerisme/Recreatie en Brood & Banket, gevestigd in Tilburg, Eindhoven en Breda. De school, in 1967 gestart met 43 leerlingen, is in 38 jaar uitgegroeid tot een onderwijsinstituut met bijna 6700 dagschoolstudenten en 600 medewerkers. Aan de Tilburgse Dr. Ahausstraat is een Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je bent creatief, bedenkt altijd nieuwe recepten en houdt bovendien ontzettend van koken. Het maken en opmaken van gerechten is voor jou een hobby. Daarnaast kun je goed presteren onder een hoge werkdruk en ben je stressbestendig. Je kunt zowel zelfstandig als binnen een team aan de slag en gaat altijd voor het beste resultaat.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Horeca

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau-4 heet een middenkaderopleiding. Je studie duurt 3 of 4 jaar, dit verschilt per opleiding.

De toelatingseisen zijn voor een middenkaderopleiding iets anders dan voor mbo-opleidingen op de andere niveaus:

je hebt een diploma Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Albeda
ROC Mondriaan
Koning Willem I College
ROC Horizon College
Graafschap College
Gilde Opleidingen
Firda (Friesland College)
Firda (ROC Friese Poort)
ROC van Twente
De Rooi Pannen
Zadkine
ROC Midden Nederland
ROC Nijmegen
ROC van Flevoland
ROC van Amsterdam
Rijn IJssel
ROC West Brabant - Cingel College
Curio
Curio
Controle code*: 5e3b5Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Gespecialiseerd kok
Kok
Leidinggevende Keuken

Meer over het werkveld:

Meer informatie over werken in de Horeca vind je op de site van het Horeca Branche Instituut.
http://www.horeca.nl