Opleiding & Beroep - Opleidingen - Assistent procestechniek (Entree Crebonr. 23110)

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Opleiding "Assistent procestechniek (Entree Crebonr. 23110)" aan

Koning Willem I College

Beschrijving opleiding

Ga je aan de slag als assistent procestechniek? Dan ben je doorgaans werkzaam bij productiebedrijven waar je verschillende installaties en machines bedient. Aan de hand van de procedures en voorschriften controleer je gang van zaken en assisteer je waar nodig. Ook houd je veiligheid in de gaten en los je kleine storingen op. Kortom: jij controleert het productieproces.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding tot assistent procestechniek leer je alle fijne kneepjes van het vak. Zo leer je hoe je moet werken met machines en waar je op moet letten tijdens het productieproces. Ook leer je hoe je moet samenwerken en hoe je regels met betrekking tot de veiligheid hanteert. Naast deze vakken krijg je ook les in: - Nederlands; - Rekenen; - Burgerschap.

Over Koning Willem I College

GEWOON EEN GOEDE SCHOOL Het Koning Willem I College is een Regionaal Onderwijscentrum voor (v)mbo, mavo, havo, vwo en educatie. Het College verzorgt opleidingen op het gebied van economie, ICT, design, horeca, toerisme, gezondheidszorg, techniek en educatie op verschillende niveaus. Voltijd of deeltijd. Studeren op het Koning Willem I College is niet stoffig en saai. De leerling krijgt Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als assistent procestechniek werk je in de industrie die vrijwel altijd doorgaat. Dus ook 's nachts en in het weekend. Je moet het daarom geen probleem vinden om in ploegen te werken. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je secuur werkt en veiligheid voorop stelt. Het belangrijkste punt is dat jij gek bent van techniek en het interessant vindt om te weten hoe de machines werken.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd BOL: Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 1-2 jaar
  Vormen BBL
  Branches Procestechniek

Instroom / toelatingseisen

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Vista College
Koning Willem I College
Graafschap College
Edumatch College
Drenthe College
ROC van Twente
ROC Ter AA
Summa College
Aventus
Controle code*: a64b7Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk